Αν φάω κάτι απαγορευμένο, καταστρέφω τη δίαιτα μου;

October 30, 2016

Πόσες φορές έχουμε νιώσει ότι πρέπει να αρχίσουμε τη δίαιτα από την αρχή επειδή φάγαμε κάτι που δεν έπρεπε; Οι γιορτές, ένα ταξίδι στο εξωτερικό, τα γεύματα εκτός σπιτιού, το στρες, η στεναχώρια, η πείνα και η κούραση είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που μας οδηγούν στο να παρεκκλίνουμε από το πρόγραμμα μας. Αυτό που συνήθως παρατηρούμε αφού φάμε κάτι «απαγορευμένο» είναι η αύξηση του βάρους, η οποία μας δημιουργεί απογοήτευση και ενοχές, με αποτέλεσμα να ακολουθεί μια αλυσιδωτή σειρά παρεκτροπών ή μια διατροφή άκρως στερητική και «τιμωρητική».

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η αύξηση βάρους μετά από κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν υδατάνθρακες όπως γλυκά, τηγανητά, ψωμί, ζυμαρικά οφείλεται σε κατακράτηση νερού και όχι σε αύξηση λίπους. Αυτή η αύξηση είναι πλασματική και υποχωρεί εφόσον επιστρέψουμε στη δίαιτα. Ωστόσο, η συχνή προσθήκη «απαγορευμένων» τροφίμων οδηγεί σε αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων, που έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση ή ακόμα και τη διακοπή της απώλειας βάρους. Μεγάλη αμερικανική επιδημιολογική μελέτη που παρακολούθησε 2400 άτομα που είχαν χάσει βάρος, έδειξε ότι το βασικότερο χαρακτηριστικό των ατόμων που κατάφεραν να διατηρήσουν την απώλεια βάρους είναι ότι μετά από παρέκκλιση επέστρεφαν άμεσα στη σωστή διατροφή.

Οι μικρές παρεκκλίσεις από τη δίαιτα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας της αλλαγής των διατροφικών συνηθειών και εφόσον είναι περιστασιακές δεν αποτελούν εμπόδιο στην επίτευξη του στόχου μας. Στην περίπτωση που «ξεφύγουμε» λίγο από τη δίαιτα τρώγοντας παραπάνω, αποβάλλουμε τις αρνητικές σκέψεις, κοιτάζουμε τις θετικές αλλαγές που έχουμε κάνει στις διατροφικές μας συνήθειες και επιστρέφουμε όσο τον δυνατόν συντομότερα στο πρόγραμμα.

Η καθημερινή συνέπεια ως προς την κατανάλωση πρωινού, την τήρηση των ενδιάμεσων σνακ και την κατανάλωση σαλάτας και πρωτεϊνούχων τροφίμων στα κυρίως γεύματα είναι πολύ σημαντική για την απώλεια βάρους. Δεν ξεχνάμε ότι η προσπάθεια για αλλαγή των διατροφικών συνηθειών αποτελεί μια ένδειξη αγάπης και φροντίδας για τον εαυτό μας!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Blog

Featured Posts

Το κλειδί της μέγιστης απώλειας βάρους με στόχο το λίπος....

March 13, 2018

1/9
Please reload

Archive
Please reload

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Ιατρείο Γλυφάδας

A:Δημ.Αγγ.Μεταξά 27-29, 
Εμπορικό Κέντρο ''Eurocenter''-2ος Όροφος

Ιατρείο Πειραιά

Α: Ηρώων Πολυτεχνείου 25

YODA Clinic - 6oς Όροφος

Τ:210.8946610-6944984588
M:medicalnutritionprograms@outlook.com

Απώλεια & Ρύθμιση Βάρους

με Ιατρική Υποστήριξη

Tel: 210.8946610-6944984588

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

© 2023 by George. Proudly created with Wix.com