Η ιατρική μέθοδος διαχείρισης βάρους Eurodiet που εφαρμόζεται στο Ιατρείο, βασίζεται στα τελευταία επιστημονικά δεδομένα της βιβλιογραφίας και τις πρόσφατες οδηγίες της ADA (American Diabetes Association) σχετικά με τις δίαιτες μειωμένων υδατανθράκων. Είναι ήδη σε εφαρμογή σε περισσότερες από 20 χώρες ενώ στην Ελλάδα εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία αποκλειστικά από ιατρούς σε ένα ευρύ φάσμα ασθενών υπέρβαρων, παχύσαρκων, διαβητικών, με μεταβολικό σύνδρομο και πολλά άλλα ,συνακόλουθα της παχυσαρκίας, νοσήματα. Συστήνεται σε Πανεπιστημιακές κλινικές και σε διαβητολογικά κέντρα δημόσιων νοσοκομείων καθώς αποτελεί τη μοναδική διατροφική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας με υποχρεωτική ιατρική παρακολούθηση.

Πλεονεκτήματα της μεθόδου Eurodiet Med...

 • Αποτελεσματικότητα: Επιτυγχάνεται απώλεια περίπου 10% του βάρους σε 40 ημέρες

 • Δεν υπάρχει καμία καταπόνηση του οργανισμού, ενώ ενεργοποιούνται μηχανισμοί αντιοξείδωσης και αντιγήρανσης

 • Το αίσθημα κορεσμού που παρέχεται από την υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, τις φυτικές ίνες και το χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

 • Ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα 4 φάσεων που θα σας επιτρέψει να πετύχετε σταδιακά, μια πραγματικά ισορροπημένη διατροφή.

 • Μια δίαιτα εύκολη στην εφαρμογή, ποτέ κουραστική, χάρη στη μεγάλη ποικιλία των διαθέσιμων προϊόντων

Η μέθοδος Eurodiet Med εξασφαλίζει την επαρκή διατροφική πρόσληψη και τον πλήρη εφοδιασμό του οργανισμού, χωρίς ελλείψεις ή/και υπέρβαση σε μακροθρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία ή απαραίτητα λιπαρά οξέα.

Aπό την πρώτη ημέρα εφαρμογής της, περιλαμβάνει κατανάλωση «συνηθισμένων» τροφίμων, όπως τα λαχανικά. Τα τρόφιμα από άλλες ομάδες τροφών επανεισάγονται σταδιακά ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε έλλειψη ή υπερβολή. Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές και η εξατομικευμένη παρακολούθηση του ασθενούς εξασφαλίζει ότι η απώλεια βάρους  δεν θα διαταράξει την υγεία αυτών που την ακολουθούν.

Οι τέσσερις προσαρμοσμένες φάσεις της παρέχουν τη βέλτιστη πρόσληψη πρωτεΐνης, με χαμηλή πρόσληψη σε υδατάνθρακες, και ειδικότερα:

 • μια πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες κετογονική διατροφή( very-low-carbohydrate ketogenic VLCK ) κατά τη διάρκεια των φάσεων 1 και 2

 • χαμηλών θερμίδων και χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου διατροφή κατά τη διάρκεια των φάσεων 3 & 4.

Αυτές οι φάσεις είναι εύκολες στην εφαρμογή τους. Ο γιατρός θα σας ενημερώσει πώς να επιλέξετε τα γεύματα σας για να επιτύχετε μια αποτελεσματική και εύκολη στην τήρησή της δίαιτα.

Οι «πολύ χαμηλών υδατανθράκων» φάσεις: 1 & 2
 

Οι φάσεις 1 & 2 της μεθόδου Eurodiet εχουν σχεδιαστεί για να ενεργοποιήσουν μια ήπια φυσιολογική κέτωση υπό ιατρική επίβλεψη, εντός συγκεκριμένων ενδείξεων και ελλείψει αντενδείξεων.

Εμπνευσμένο από την επιστημονική παρατήρηση της νηστείας, η κετογένεση που προκαλείται από τη δίαιτα, δεν πρέπει να συγχέεται με τη διαβητική κετοξέωση. Είναι μια φυσιολογική μεταβολική κατάσταση που προκαλείται από τη μείωση της πρόσληψης των υδατανθράκων. Για να αντισταθμίσει τα χαμηλά επίπεδα υδατανθράκων στο αίμα, το σώμα χρησιμοποιεί τα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο λιπώδη ιστό, προκειμένου να δημιουργήσει υποστρώματα ενέργειας (κετονοσώματα), που χρησιμοποιούνται στη συνέχεια ως «καύσιμο» αντί για γλυκόζη.

Η κετογονική δίαιτα είναι αποδεδειγμένα ασφαλής και αποτελεσματική, όταν αποτελεί μέρος ενός επιστημονικά δομημένου προγράμματος απώλειας βάρους και πραγματοποιείται υπό ιατρική παρακολούθηση. Γι αυτό και την έχουμε επιλέξει ως αρχικό στάδιο για το πρόγραμμα μας (Πρόγραμμα απώλειας βάρους και μακρόχρονης διατήρησής του).

Είναι γενικά τεκμηριωμένο ότι οι κετογονικές δίαιτες επιτρέπουν την ταχεία απώλεια βάρους, κυρίως από τη μάζα του λίπους ( λιπώδη ιστό ), ενώ η μυϊκή μάζα διατηρείται χάρη στην υψηλής ποιότητας κατάλληλη πρόσληψη πρωτεΐνης. Επιπλέον, διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι μια μεγαλύτερη αρχική απώλεια βάρους διασφαλίζει την καλύτερη μακροπρόθεσμη διατήρηση1 του νέου βάρους

Οι «χαμηλών υδατανθράκων» φάσεις: 3 &4

 

Αυτές οι φάσεις, είναι δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο. Μπορούν είτε να ακολουθήσουν τις κετογονικές φάσεις, είτε να χρησιμοποιηθούν σαν φάσεις έναρξης, ανάλογα με τις υπάρχουσες ανά περίπτωση ενδείξεις ( υπερβολικό βάρος ή παχυσαρκία ).

Οι χαμηλών υδατανθράκων δίαιτες έχουν από καιρό αποδειχθεί αποτελεσματικές για την απώλεια του βάρους2 ή/και την αντιμετώπιση του μεταβολικού συνδρόμου, καθώς και του διαβήτη3 τύπου 2. Η μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητά τους έχει αξιολογηθεί από ελεγχόμενες μελέτες με έως και δύο χρόνια παρακολούθηση, και από έρευνες που καλύπτουν μέχρι και 2 δεκαετίες4.

Μετά από μια δίαιτα VLCK, η σταδιακή επανεισαγωγή των υδατανθράκων είναι απαραίτητη για την αποφυγή της επαναπρόσληψης βάρους. Η μέθοδος Eurodiet εξασφαλίζει μια προοδευτική, βήμα- βήμα, επανεισαγωγή των υδατανθράκων, κυρίως από λαχανικά, φρούτα και δημητριακά. Πρόσθετα σάκχαρα και τρόφιμα που περιέχουν επεξεργασμένα σάκχαρα (δηλαδή με υψηλό γλυκαιμικό φορτίο) πρέπει να περιορίζονται.

Ιατρείο Γλυφάδας

A:Δημ.Αγγ.Μεταξά 27-29, 
Εμπορικό Κέντρο ''Eurocenter''-2ος Όροφος

Ιατρείο Πειραιά

Α: Ηρώων Πολυτεχνείου 25

YODA Clinic - 6oς Όροφος

Τ:210.8946610-6944984588
M:medicalnutritionprograms@outlook.com

Απώλεια & Ρύθμιση Βάρους

με Ιατρική Υποστήριξη

Tel: 210.8946610-6944984588

 • White Facebook Icon
 • White Twitter Icon
 • White Pinterest Icon
 • White Instagram Icon

© 2023 by George. Proudly created with Wix.com